dimecres, 10 d’octubre del 2007

Els contes en matemàtiques

Moltes vegades l'alumne que arriba a una classe de matemàtiques ve amb un escut posat. I no és un escut físic sinò mental, i aquesta és una barrera que molts professors i professores de matemàtiques hem de travessar per poder arribar fins a elles i ells abans d'explicar res. Però molts són realment reticents a deixar que les matemàtiques formin part de la seva vida, o això es pensen, perquè, volent o sense voler, ja les tenen a dins, des de ben petits...


Quants anys tens, petitó? (No és, potser, una introducció a l'Aritmètica?).


El plantejament d'aquest blog és el d'intentar trencar aquest escut (o com a mínim fer-lo permeable als coneixements matemàtics) a través dels contes i els relats.
En el món actual, on la comunicació global és una realitat, podem fer servir aquest interès per explicar-nos coses i comentar-les entre els companys i companyes per crear contes on les matemàtiques siguin el nostre pretext de comunicació.

4 comentaris:

Manuel Oliver ha dit...

Hola Conchi,
acabo de rebre una convocatòria d'un concurs de narracions escolars RSME-ANAYA ( alrededor de las matemáticas ) en col·laboració amb www.divulgamat.net i podria convinar-se amb el vostre concurs amb el que podríeu enviar les millors narracions. És un concurs que te un premi de 750 euros i tres accèsits.

Ja em comentaràs,

Una abraçada.

Manuel

Conchi Hito ha dit...

Hola Manuel,

aquest concurs ja em sonava, l'únic problema és que va adreçat a alumnes de 12 a 18 anys i no fa categories. Vaig veure els relats dels últims guanyador i són els grans i amb un nivellàs...
En principi el concurs nostre és per primer d'ESO, si s'animen els grans ja veurem.
De totes maneres posaré un enllaç a la web del concurs, a veure si algú s'anima, jeje.

K vagi b.

Conchi Hito ha dit...

Hola una altra vegada,

m'oblidava de comentar que en el que sí que estem pensant és en participar en el de relats científics -i m'han assegurat que les matemàtiques som una ciència, jeje- del Cosmocaixa, aquí hi ha categories (12 a 16) i només pel fet de participar et regalen entrades al Cosmocaixa.

També poso una entrada en les web's d'interès.

Fins aviat.

Conchi Hito ha dit...

Vaaaale, és l'últim comentari que faig avui.

"que m'han dixo que": a la pàgina web de les proves cangur també hi ha un apartat de concurs de relats relacionats amb les matemàtiques. Segur que si busquem una miqueta més en trovarem un "mogollón". Si ja ho deien, les matemàtiques són per tot arreu. Però només es poden presentar a partir dels 14 anys.

Així doncs, que les matemàtiques us acompanyin.