diumenge, 22 de febrer del 2009

Concurs de Contes matemàtics Scsjordi 2009

Ja estem aquí amb el concurs de Contes Matemàtics de la scsjordi 2009 i, aquest any, amb novetats: el concurs s'obre a tots aquells nois i noies d'arreu que vulguin fer-nos arribar el seu conte matemàtic.
L'institut Eugeni d'Ors i la Llibreria l'Odissea de Vilafranca del Penedès han arribat a un acord perque tots els nois i noies d'entre 12 i 18 anys, que així ho desitgin, puguin participar amb el seu conte, dotant els premis de les dues categories amb 60€ (30€, en efectiu, donats per l'IES Eugeni i 30€ en un lot de llibres gentilesa de la Llibreria l'Odissea).

Les bases del concurs queden enguany, doncs, establertes de la següent manera.

1. Podeu participar nois i noies d'entre 12 i 18 anys.
2. Pels que no sou alumnes de l'Eugeni, els contes els podeu penjar en els comentaris d'aquesta entrada adjuntant també el títol del conte, el vostre nom i el del vostre institut. Els alumnes de l'Eugeni els podeu penjar aquí, en el blog de la scsjordi 2009 de l'Eugeni d'Ors (hi posarem una entrada específica) o donar-los, en format digital o en paper, al professor/a de matemàtiques del vostre grup.
3. Tots els contes s'hauran de presentar, com a molt tard, el dia 1 d’abril.
4. La longitud del conte haurà de ser d'unes 1400 paraules com a màxim (3 fulls DIN-4 aprox).
5. Els contes guanyadors es publicaran al blog de Contes Matemàtics i al blog de la Setmana Cultural de l'IES Eugeni d'Ors.
6. Hi haurà dues categories:

a) De 12 a 14 anys (primer cicle ESO ).
b) De 14 a 18 anys (segon cicle ESO i post obligatori).

Cada categoria tindrà un únic premi dotat de 60€ (30€ efectiu + 30€ lot llibres) i una il·lustració sobre el conte, realitzada per l'Eduard Barrobés.


7. El jurat estarà format per les professores de matemàtiques Eugenia Torres, Aurora Aurensanz i Conchi Hito.

8. El lliurament de premis tindrà lloc el proper dia 23 d'abril, Sant Jordi, a la sala d'actes de l'IES Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès.



De vuelta con el concurso de Contes Matemàtics de la scsjordi 2009 y, este año, con novedades: el concurso abre sus puertas a todos aquellos chicos y chicas de entre 12 y 18 años que quieran enviarnos su cuento matemático.
El instituto Eugeni d'Ors y la Libreria l'Odissea de Vilafranca del Penedès han llegado a un acuerdo para que todos los chicos y chicas de entre 12 y 18 años, que así lo deseen, puedan participar con su cuento, dotando los premios de las dos categorias con 60€ (30€, en efectivo, donados por el IES Eugeni y 30€ en un lote de libros gentileza de la Libreria l'Odissea).

Las bases del concurso quedan este año, pues, establecidas de la seguiente manera.

1. Podéis participar chicos y chicas de entre 12 y 18 años.
2.Para los que no sois alumnos del Eugeni, podéis colgar los cuentos en los comentarios de esta entrada, adjuntando también el título del cuento, vuestro nombre y el de vuestro instituto. Los alumnos del Eugeni podéis colgarlos aquí, en el blog de la scsjordi 2009 del Eugeni d'Ors (pondremos una entrada específica) o darlos, en formato digital o en papel, al profesor/a de matemáticas de vuestro grupo.
3. Todos los cuentos se habrán de presentar, como tarde, el día 1 de abril.
4. La longitud del cuento no excederá las 1400 paraules (3 hojas DIN-4 aprox).
5. Los cuentos premiados se publicaran en el blog de Contes Matemàtics y en el blog de la Semana Cultural del IES Eugeni d'Ors.
6. Se podrá optar en dos categorias:

a) De 12 a 14 años (primer ciclo ESO ).
b) De 14 a 18 años (segundo ciclo ESO y post obligatorio).

Cada categoria tendrá un único premio dotado de 60€ (30€ efectivo + 30€ lote libros) y una ilustracion sobre el cuento, realizada por Eduard Barrobés.


7. El jurado estará formado por las profesoras de matemáticas Eugenia Torres, Aurora Aurensanz y Conchi Hito.

8. La entrega de premios tendrá lugar el próximo dia 23 de abril, Sant Jordi, en la sala de actos del IES Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Si jo vull participar en el concurs, i tal i escric el conte... He de publicar-lo directament aqui?
I una pregunta, el conte ha de ser amb finalitat d'explicar alguna cosa matemàtica o puc escriure una història sense cap moralitat al final, és a dir, que no es constructiva.
Gràcies, vagi bé :)
Ja passaré per mirar la resposta, en el blog m'imagino no?

Conchi Hito ha dit...

Hola Meritxell,

ja hem creat un espai específic per publicar els contes que participaran en el concurs. Està a la pàgina d'inici, a l'espai on posa NOU (hi ha les bases del concurs i l'espai de publicació).

Sobre la temàtica del conte: pot ser una anècdota matemàtica, un conte que ajudi a entendre algun concepte matemàtic, un món estrany on les matemàtiques ens poden ajudar a entendre el que hi passa, etc...Tu mateixa, hi ha moltes maneres de fer que les matemàtiques hi siguin presents.