divendres, 16 de desembre del 2011

Relats del II concurs de Sumo i Resto

I no oblideu comentar-nos quin us ha agradat més. La setmana que ve, sabreu quina és la classe guanyadora!!!

14 comentaris:

1ESOF de l’Institut Eugeni d’Ors ha dit...

SUMO i RESTO i EL SALAMI INTERMINABLE

Era un dia tranquil a Salami City, que ningú sap on deu ser... El sumo i el resto estaven pel carrer i van anar a una botiga de regals per comprar-li un peluix al Multiplico, el fill del Sumo.
A la botiga solament hi havia un únic peluix que posava: “Hola em dic Salami, vols ser el meu amic?” El peluix valia 25,90€ i el Sumo no tenia prou diners, solament tenia 10,31€ i havien de calcular quants diners havia de donar-li en préstec el Resto al Sumo.
El Resto i el Sumo van fer la resta per a veure quants diners havia de donar-li el Resto al Sumo, i van ser 15,59€.
Van sortir de la botiga per anar al restaurant a menjar-se uns ous fregits quan, de sobte, de sota terra va sortir un salami quilomètric amb la intenció de aixafar a tots els ciutadans de Salami City i de convertir-los en puré.
De cop van aparèixer en Sumo i en Resto i van intentar derrotar-lo però el salami era massa poderós. Com que no havien menjat en tres dies i estaven més secs que l’ull d’un tort, van decidir menjar-se el salami. Aquest salami mesurava 1 metre, no 10, perdó 100, m’equivoco!!! 1 quilòmetre!!! Van calcular quant es podia menjar cada un, van fer 1000 entre 2 els hi va tocar 500 metres de salami a cadascú. S’ho van menjar amb molt de gust i al final, es van quedar més amples que una taula per 30.
Al final, en Sumo i el Resto van ser els herois de Salami City i la ciutat, en agraïment, els va regalar un peluix amb forma de salami.
En Sumo i el Resto no van menjar res més durant 2 setmanes i 3 dies. Quan van anar al lavabo, podeu imaginar com va quedar?
Sort que Salami City és especial, perquè ja se sap que, amb ocasions d’emergència com aquesta, sempre quedarà el salami...

F+i = Fi

1ESO D de l’Institut Eugeni d’Ors ha dit...

Sumo i Resto en busca dels cosins Multiplicació i Divisió

Hi havia una vegada dos superherois, en Sumo i en Resto. Els dos eren germans però molt diferents. En Sumo era fort i prim. En Resto era grassonet i llest. Els dos portaven una capa blava i groga amb una ics(X) al darrere. Vivien en una casa plena de porqueria perquè eren molt bruts però s’estimaven molt.

Un dia els seus cosins els van trucar i els van dir que estaven en perill. Sumo i Resto preocupats pels seus cosins que es deien Multiplicació i Divisió, van anar a casa seva però no hi havia ningú. Només una nota: “Si voleu trobar als vostres cosins haureu de venir a buscar-los al castell Obscur”.

En Sumo i en Resto molt preocupats van anar en busca d’ ells però no sabien el que els esperava. Camins difícils plens de perills, serps verinoses... Tot i que estaven aterrats per aquella nota tan estranya es van endinsar a la més perillosa de les seves missions.

Un cop de camí, es van trobar un grup de serps verinoses i ells no sabien què fer ni quantes eren. En Sumo en veia unes 50, i el Resto en veia més, unes 60. Per saber contra quantes serps lluitaven, van decidir fer la mitjana: (50 + 60)/2 que va donar 55. En Resto va proposar dividir la feina i li diu en Sumo:
-Jo com que sóc menys fort mataré 25 i tu, Sumo, te’n menjaràs les altres 30.
I Sumo li contesta:
-No, quin fàstic!! A més són verinoses. Les mataré igual que tu.

Aleshores una serp se’n va empassar al Resto i totes les restes van desaparèixer dels llibres de matemàtiques i del món.
En Sumo va començar a donar cops de puny i cops de peu fins que les serps van quedar totes estabornides al terra.

Un cop va veure que no hi havia més serps va anar corrents a veure a la serp que s’havia empesat al seu germà i molt confós va poder observar que la serp estava dormida:
<>, va pensar en Sumo, pensant en com aconseguiria salvar al seu germà.

La serp intenta menjar-se en Sumo, aleshores el Sumo fuig i va a buscar als seus cosins Multiplicació i Divisió al castell Obscur per a que li ajudin a salvar en Resto. Hi ha uns guàrdies vigilant-los. Ha de pensar un pla per a poder salvar-los.

Aquests guàrdies són robots i en Sumo, amb l’ajut d’Anonimus, un hacker informàtic, els fica un virus per a que els robots es tornin bojos. Els robots queden caos pel terra i en Sumo entra al castell i allibera els seus cosins.

Tots tres van en busca de la serp, i en Divisió, amb una navalla, la divideix en quatre trossos. En Resto surt ràpidament, i en Sumo salta a sobre de la serp per acabar-la de matar.

Per a celebrar que ja es podien tornar a fer restes al món, tots van anar a jugar a casa de Multiplicació i Divisió a la Play 3D.

1ESO B de l’Institut Eugeni d’Ors ha dit...

Justin Materioco

El Justin Materioco és un cantant molt popular. Demà farà un concert per presentar el seu nou single: jo sumo, jo resto.
Després de l'assaig per el concert, el Justin va sortir a la porta i va veure que dos nois japonesos l’esperaven a fora, al costat de la porta, ell hi va anar i els hi va dir què volien, els dos nois, tan contents, li van dir:
-Hola, jo soc en Sumo i ell es el meu millor amic, el Resto -va contestar el Sumo- . Ens podria firmar un autògraf, si us plau ?
-És clar que sí, i amb molt de gust -va contestar en Justin.
El Justin els hi va firmar l'autògraf. El Sumo i el Resto li donen les gracies al Justin i li donen també el número de telèfon perquè els truqués quan tingui un problema, perquè ells son uns superherois.
El Multiplicaitor volia ser un cantant famós i conegut com el Justin, però desafinava moltíssim i ningú volia anar a veure els seus concerts. I per això li tenia molta mania al Justin. Amb l'ajuda del seu malvat col•lega Divideitor, van preparar un pla per segrestar el Justin.
El Divideitor va anar a la discogràfica del Justin i va obligar al seu mànager que el truqués.
-He trobat un lloc millor per fer el concert, has de venir, ara mateix, al Hard Rock Cafè. Podràs assajar tan aviat com arribis.
-Sí, vindré el més aviat possible.
El Justin es va preparar i es va posar en marxa i va anar al Hard Rock Cafè. I allà, quan va entrar, de cop es van apagar els llums. I el que va apagar els llums havia sigut el Divideitor. El Multiplicaitor tenia una corda a les mans i el va embolicar sense que ningú es donés compte perquè les llums seguien apagades. I desprès, el Divideitor i el Multiplicator el van agafar i el van ficar a dins de la furgoneta. La furgoneta era de color negre i tenia els vidres tintats de negre i no es veia absolutament res.
Quan van arribar a una fabrica abandonada, el van treure de la furgoneta i el van portar a una habitació “petita”. I quan li treuen el celo de la boca i li diuen que es quedaria tancat fins que passi el concert.
El Multiplicaitor i el Divideitor van marxar perquè tenia que anar a buscar el manager perquè sinó ho diria tot, i també el segrestan.
Resulta que el Justin tenia un rellotge mòbil i sort que el numero del Rumo i el Resto el tenia apuntat al rellotge mòbil. El Justin va trucar al Sumo i el Resto i els hi va dir:
-Sumo, Resto, necessito ajuda. Algú m’ha segrestat, eren dos nois amb la cara tapada, i m’han portat a una fabrica abandonada, en una habitació molt petita, si us plau veniu a salvar-me que d’aquí 24 hores comença el meu concert i no hi puc faltar.
-No et preocupis que en 1 hora hi ha estarem amb tu.
El Sumo i el Resto es van preparar i van agafar el seu helicòpter i se’n van anar a buscar el Justin. Quan van veure una fabrica abandonada, van anar i van veure tantes portes que no sabien a on estava l’habitació. I van començar a obrir totes les portes fins que van trobar al Justin assegut al terra en una habitació molt petita. I quan anaven a treure el Justin de la habitació van arribar el Multiplicaitor i el Divideitor. El Sumo i el Resto van treure les seves armes, que eren unes pistoles de corda. Van disparar al Multiplicaitor i al Divideitor i els van portar a la comissaria, i la policies es van encarregar d’ells. La policia va registrar la furgoneta i van trobar el manager embolicat amb una corda i amb un celo a la boca.
Falta una hora pel concert i Justin s'estava preparant. I Justin els hi ha donat al Sumo i al Resto entrades gratis perquè gracies a ells ha salvat la vida.
Quan el Justin ha sortit a l’escenari, abans de començar a cantar, volia presentar a uns amics, que son Sumo i el Resto.
-Si us plau, podeu pujar a l'escenari per cantar amb mi? Us presento el Sumo i el Resto, els meus herois que m’han salvat la vida.
-Ara us cantarem una cançó de matemàtiques :“jo sumo, jo sumo, 1+1 es sumo, jo resto, jo resto, 2-1 es 1. I quan sumo no resto i quan resto no sumo. Vaig aprendre a sumar quan tenia 10 anys i quan vaig aprendre a restar, tenia 5 anys!!

1ESO C de l’Institut Eugeni d’Ors ha dit...

El Sumo i el Resto i la seva missió
Hi havia una vegada dos joves enamorats que estaven sortint, i van quedar un dimecres per anar al parc a fer un tomb. Mentre estaven al parc els van atracar, un lladre que es deia Ismaail. Tenia un passamuntanyes de color negre i portava una metralleta. La Mila Alim i el Adrián, els dos enamorats, es van espantar molt. Estaven sols, al costat d’uns arbustos on van sentir sorolls. El Adrián va anar allà per veure que hi havia i de sobte va sortint un gat amb botes, i el lladre, de l’espant que va agafar, va marxar corrents i la Mila es va quedar més tranquil•la i el Adrián li va dir al gat:
- Gracies, per salvar-nos la vida, sense tu ja estaríem morts
- Tampoc es per tant. Jo només passava per aquí.
- A bé, i com que no estàs a la teva casa amb aquestes hores que són?
- Perquè no tinc casa i jo dormo al carrer.
- Ah, quina llàstima! T’agradaria dormir a la nostra casa mentrestant. Només uns dies.
- Gracies, però no feia falta.
- És clar que sí, ens has salvat la vida. Anem cap a casa.
- Una altra vegada moltes gracies.
Al dia següent es van aixecar i van veure que tenien problemes amb els diners i van pensar que ells mai van anar a l’escola i no els hi van ensenyar, les matemàtiques. El Sumo i el Resto ho van escoltar, i van aparèixer, de cop, de sota terra, el Sumo i el Resto.
El noi es va espantar, i ell sempre portava una pistola, pel que va passar al parc. Per tant va treure la pistola. El Sumo es va espantar tant que va saltar sobre ell. Com que tenia tanta panxa, el va aixafar i la pistola va sortir volant. La Mila la va agafar, la pistola, i va apuntar el Resto. Al Resto li tremolava el pols i com el Sumo estava cansat, i no podia fer res, el Resto va pensar que si parlava amb ella es resoldria la situació. Però ells van marxar corrents i li van dir al gat:
- Saps el que ens ha passat?
- Que t’ha passat ? - el gat va preguntar tot espantat.
- Que estàvem parlant i de sobte han sortit dos homes molt grassos de sota terra i me he espantat tant que li he donat una pallissa i els he deixat al terra.
- Però, què has fet? Si ells dos són el Sumo i el Resto. Són els dos homes que arreglen els problemes matemàtics de la gent, ells us podien ajudar. Ves a buscar-los que potser estan encara allà, amb la pallissa que els hi heu donat.
- D’ acord, vaig volant.
Un cop va arribar allà, els va trobar al terra i el Resto li va intentar explicar, però ell va dir:
- No et preocupis, ja sé perquè esteu aquí. Aneu cap a la meva casa.
- D’ acord, i intentarem solucionar el teu problema.
- Gracies.
Quan ja estaven a la casa, i ja havien solucionat tot, el Sumo li va començar a explicar que era la suma i el Resto va començar a explicar la resta. Ells els van ensenyar a solucionar els problemes matemàtics que tenien.
Es van acomiadar del Sumo i el Resto perquè ells tenien que fer mes missions pel món. Fi

1ESO E de l’Institut Eugeni d’Ors ha dit...

Sumo i Resto els tramposos

L’1 de Novembre Sumo i Resto es van presentar a un campionat de sumo per parelles, i Sumo va dir:
-Resto, si ens toca seria el primer campionat de la nostre vida!!!
-Ja, però només agafen els 6 més bons, és impossible que guanyem.
-Bé, a veure si tenim sort.
El 5 de Novembre, per la televisió, es van escollir als 6 més bons i va dir el presentador:
-Hola, bon dia. Estem aquí per representar els 6 més bons i són: Múltiple i Arrel, Radical i Equació, Cúbic i Triangle, Radi i Cent, Metre i Mil•límetre i....
Sumo va dir:
-Quins nervis, si us plau que ens toqui!!!
I el presentador va dir:
-Sumo i Resto! Aquests son els 6 participants que jugaran el campionat.
Resto va dir:
-Si!!!! Bé, ens ha tocat, quins nervis!!!
-Bé, que divertit. Sumo que hem guanyat!!!
Des d’aquell dia, Sumo i Resto i els altres participants van estar entrenant tots els dies a totes hores.
El dia 9 van jugar la primera jornada, que era Metre i Mil•límetre VS Sumo i Resto.
Sumo va dir:
-Resto, si guanyem aquest partit ens classifiquem directament a la final!
-Doncs, bona sort.
Sumo i Resto els van empènyer tant fort que els van fer fora de la circumferència. Es van classificar directament!
Sumo i Resto jugaran contra Radical i Equació el dia 15 a las 17:30, però hi hauria un problema, que en la final es fa la mitjana.
Dia: 15 de Novembre, Hora: 17:30, es juga la final: Sumo i Resto VS Radical i Equació.
Al final les puntuacions de Sumo i Resto de la final són les següents: 5,9.
I les puntuacions de Radical i Equació són: 5,10.
I els jurats no sabien fer la mitjana i Sumo i Resto els hi van dir que era: 5+9=14÷2=7+1=8
I la de Radical i Equació van dir que era: 5+10=15÷2=7.5, és el resultat final.
Però el jurat es va donar compte que els havien mentit, però s’ho van callar perquè donaven pena i van dir, encara que sabien com es feia la mitjana: (5+9):2=14÷2=7/ (5+10):2=15÷2=7,5:
-Els guanyadors son…Sumo i Resto…
Sumo va dir:
-Hem guanyat! És possible!
-Sumo, es veritat, hem guanyat!
El president del jurat diu:
-Jo, com a jurat del campionat, dono aquesta copa a Sumo i Resto!
Sumo i Resto:
-Gracies!
Però de sobte s’escolta un tret, i Sumo i Resto, mirant a la grada, van veure a un que tenia una pistola, i Sumo i Resto van anar a per ell i el van agafar i va acabar a la presó.
Potser eren una mica tramposos, però també eren uns superherois!

I al final Sumo i Resto van acabar aixecant aquella meravellosa copa!

1ESO A de l'Institut Eugeni d'Ors ha dit...

SUMO Y RESTO Y EL AZAR

Sumo es un Gordito al que le encantan las Mates. Resto es su amigo. Es muy parecido, pero más bajito, y al que no le gusta nada. Por esta razón, tiene la afición de eliminar todos los números que puede.
Su historia comienza así:
Un buen día Sumo se despertó de mal humor porque el día anterior no le habían salido los cálculos. Su enemigo División le decía siempre que hacia las cosas al azar y ese día no fue diferente.
Entonces fue a buscar a su amigo Resto al laboratorio y le explicó lo que le había pasado con División.

-¡Resto, Resto! ¡Ayúdame! División me está criticando. Dice que hago los cálculos al azar

Pasaron las horas mientras pensaban, hasta que Resto encontró la solución a su problema:

-¡Tengo una idea! Cada vez que te critique, no le hagas caso.
-Pero, ¿cómo no le voy a hacer caso? ¡Si me estará molestando todo el rato! -contestó Sumo.
-Pues entonces hagamos una encuesta en todo el barrio para ver si realmente nosotros hacemos las cosas al azar. ¿Te parece bien?

Salieron a la calle, entrevistaron a unas 70 personas de las cuales el 89% dijeron que sí y el 11% dijeron que no lo hacia al azar. Sumo, desde ese día, pensó que hacerlo al azar era la peor manera de hacer las cosas. Resto dijo:

-Que mal hacemos las cosas, ¿qué podemos hacer Sumo?

Sumo se quedó pensando y no supo decir nada. Se fueron de compras de Navidad a buscar marisco, jamón, turrón, uvas…. Y se encontraron con un viejo amigo de la infancia llamado Julián:

-Hombre Julián, ¡Cuanto tiempo!!! ¿Como estás?
-Bien, aquí comprando un Jamón y unos regalitos de Navidad.
-Pues nosotros estamos un poco desesperados porque la gente del pueblo cree que hacemos las cosas al azar
-¡Pues yo tengo la solución!!

Julián les aconsejó cantar un rap para convencer a la población de que no hacían las cosas al azar y que fueran a cantarlo en el centro del pueblo, para que les viera el máximo de gente y así lo hicieron. El rap dice así:

Uno por uno, uno
Uno por dos, dos
Sumo, resto, división
Hacen una canción.
Os queremos explicar
Que no hacemos nada al azar
Animaos a cantar y
Todo el mundo a bailar
Que empezamos a sumar:
Dos mas dos 4
Tres más tres 6
¿Veis que no hacemos nada al azar?

Pasó un mes y fueron a la calle a repetir la encuesta.
Esta vez el 95% dijo que no hacían las cosas al azar. Entonces Sumo y Resto ya quedaron satisfechos, y cada uno se fue a su casa muy contento al saber que no hacían las cosas al azar.

Conchi Hito ha dit...

Enhorabona, nois i noies, pels vostres relats, i molta sort a tots!!

Cheyenne Marcos ha dit...

Que contes mes divertits el que mes m'ha agradat a sigut el de 1rD, pero els altres tambe son molt divertits i bonics.

Paula ha dit...

El que més m'ha agradat ha sigut el de 1rF.

Anònim ha dit...

Ha estat be el del F pero com diu la cheyenne m'agradat la del D

Ismael afassi ha dit...

A mi tambe m'ha agradat molt el conte de 1 eso D

Alba ha dit...

A mi el conte que més m'ha agradat ha sigut el de els de 1r ESO F! Es el més original i divertit

Anònim ha dit...

Esta molt bé el de el D!!!!!!Pero el F també esta molt bé,prefereixo el D!!!
Felicitats guanyadors!!!!

Anònim ha dit...

HA GUANYAT EL MILLOR!!!