dimarts, 6 d’abril del 2010

Nou període de lliurament de contes pel concurs de Contes matemàtics

Us informem que encara teniu temps per lliurar el vostre conte matemàtic per al concurs. El nou termini és fins el dia 9 d'abril de 2010.


Os informamos que aún estáis a tiempo de participar en el concurso. El nuevo plazo de entrega de los cuentos es hasta el 9 de abril de 2010.


Animeu-vos i participeu!           ¡Animaos y participad!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'agrada molt la pagina dels contes matemàtics és molt güai

enric sanchez 1 eso c eugeni ha dit...

Malson abans de halloween

I havia una vegada , en una altre dimensió diferent a la nostra , un pais que es deia halloween. El portal per pasar d’una dimenció a una altre s’ obria una vegada a l’any i quedava oberta tota la nit. Els números, que eren els que vivien a halloween numbers i que eren els seus habitans, eren terrorifics i vivien d’espantar els humans de l’altre dimensió.
Faltaven uns dies per a la nit de halloween i els seus habitans s’estaven preparant. El numero 7/7 era el que mes por feia. Com que ya ho tenia tot preparat va anar a fer un tomb i va descobrir que hi havien diferentes portes, i que cada una servia per anar a diferents époques de la terra. Hi habia la porta de Nadal i la de Setmana Santa, entre d’altres, pero el més estrany va ser que a cada porta hi havia un dibuix. A la de Nadal hi havia un avet decorat, i a la de Setmana Santa un ou de Pascua. El numero 7/7 va picar a la porta de Nadal, es va girar, volia tornar pero la porta es va obrir i un vent fort que provenia de l’interior de la porta el va arrastrar dins la porta. Va caure sobre una cosa blanca , tova i freda, no sabia que era . Va anar a fer un tomb peró no hi habia ningú pel carrer. Es va ficar a mirar per les finestres de les cases, totes estaven decorades i la gent era feliç i a ell no li va agradar gens. Volia tornar pero no trobava la sortida per tornar al seu mon,. Els segons es convertien en minuts, els minuts en hores, les hores en dies, els dies en setmanes, les setmanes en mesos, els mesos en anys.
Va pasar molt de temps i al final es va acostumar. Llavors al cap de 5 anys va trovar la tornada, va tornar a la seva dimensió ,va parlar d’aquell lloc i van quedar que anirien a espantar-los.Van anar, pero va resultar un fracas, amb tantes llums com tenien, ja que els numeros, acostumats a la foscor , van haver de tancar els ulls i llavors els humans els van rodejar i els van penjar a les llums. Tothom els mirava i s’en reien i quan els van treure es van poder escapar i tornar. Els números que hi havien anat van aprendre la lliçó i no van tornar.