dijous, 7 de febrer del 2008

Un tresor dins el temari

Seguint amb la possibilitat de trobar tresors dins el temari de matemàtiques, avui els alumnes de 1r d'ESO B ens explicaran una nova història sobre fraccions.


Què ha passat a FractionVille?

Aquell matí tothom en parlava, absolutament tothom. Aquella notícia havia corregut de boca en boca fins arribar als diaris, a la televisió, a la ràdio, a qualsevol mitjà de comunicació:” la senyoreta havia desaparegut sense deixar ni rastre”.

Moltes eren les hipòtesis que tenia la policia de FractionVille, però el cert és que tot era ben estrany perquè el sopar d’ella era a taula amb la cullera encara dins la sopa; la finestra entreoberta i el llit sense desfer. Quan va entrar la policia una brisa suau i tenebrosa va fer moure les cortines, i fins i tot l’inspector s’estremí. Amb els seus anys fraccionaris d’experiència, l’inspector va notar que en aquell aire hi havia alguna cosa totalment anormal...

Continuarà...


(Podreu aguantar l’espera?)


segon capítol

A dos quarts d'onze l'Inspector va anar a esmorzar com cada matí. La cafeteria era la de tota la vida, Ca l'Equivalent, on els policies es sentien com a casa gràcies a les atencions del seu propietari, i gran amic, . Aquell dia la cafeteria era plena però a Ca l'Equivalent sempre hi havia un lloc per l'inspector. Es va apropar a la barra i se li acostà:


- Bon dia senyor inspector. Com ho tenim aquest matí?

- Malament - va contestar ell. No havia aclucat l'ull en tota la nit - Aquella habitació...

- va dir com si parlés sol.


El propietari se'l mirava fixament, estava clar que l'inspector estava molt preocupat.


- Segui, segui - li va dir, amablement- , que ara li porto el seu tallat.


va anar lentament cap a la seva taula de sempre, a prop de la finestra, i el propietari no es va fer esperar. Li portava el tallat i el diari; a primera plana estava la fatídica desaparició. Tot plegat havia tingut un gran ressò a FractionVille, doncs la senyoreta era força coneguda i això encara havia afectat més als veïns.


- Quin misteri aquesta desaparició, no? - va preguntar a l'inspector.

- No només és un misteri, alguna cosa horrible devia passar allà dins.


El propietari no el va molestar més i el dia de l'inspector va continuar sense que cap pista donés explicació a aquell cas.

Però aquella nit un nou sotrac va tornar a trasbalsar FractionVille i l'inspector va haver d'abandonar, de nou, precipitadament el seu despatx:

havia desaparegut però, aquest cop...


Continuarà...